2019-2020 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA YENİ KAYDOLAN 94 ÖĞRENCİMİZ İÇİN ORYANTOSYAN PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemizin bulunduğu binasındaki Amfi-3’te yapılan programa Dekan Vekilimiz, Dekan Yardımcılarımız, birinci sınıfta öğrencisi bulunan ve sunum yapan bölüm hocalarımız, üniversitemizin ilgili birimlerini tanıtan görevliler ile birinci sınıf öğrencilerimizin büyük   da ilk konuşmayı, Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Hakkı ALMA yurtdışında bulunması nedeniyle katılamamıştır. Bu nedenle ilk konuşmayı Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Genber KERİMLİ yapmıştır.

İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Genber KERİMLİ açılış konuşmasında; “Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi modern ve ulusal değerlere bağlı kalarak, ulusal ve uluslararası akademik standartlarda yükseköğretim hizmeti sunmayı bunun yanında hızla küreselleşen dünyaya ve ekonomik yapısına ayak uydurabilecek, Türkiye’yi yarınlara taşıyacak ve doğru bir şekilde kararlar verebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Yükseköğretimin dünyada ve ülkemizdeki yeri ve önemi tartışılmaz bir gerçektir. Fakültemiz de bu bilinçle eğitim ve öğretim faaliyeti sunmaktadır. Bu doğrultuda fakültemizde İktisat, İşletme, Uluslararası ilişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Havacılık Yönetimi ve Yerel Yönetimler bölümleri açılmış bulunmaktadır. Fakültemizde 3 Profesör Doktor, 2 Doçent doktor, 15 Doktor Öğretim Üyesi 5 Araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Fakültemiz akademik kadrosunu daha da güçlendirmeyi ve derslerin içeriğini çağın gerektirdiği ihtiyaçlara göre şekillendirmeyi hedeflemektedir” dedi. Sayın Dekan Vekilimiz daha sonra bölümlere yeni gelen öğrencilerimizi sayısının 94, fakültemizdeki toplam öğrenci sayısının ise, 298 olduğunu belirterek, öğrencilerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak ümidiyle konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Genber KERİMLİ’den sonra ise:

• Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Tanıtımı Prof. Dr. Recep GÜLŞEN,
  • Havacılık Yönetimi Bölüm Tanıtımı Dr. Öğr. Üyesi Selçuk EKİCİ,
  • Öğrenci Dekanlığı Tanıtımı Öğr. Gör. Murat ÜNALMIŞ,
  • Sağlık Yönetimi Bölüm Tanıtımı Dr. Öğr. Üyesi Duygu ARSLANTÜRK ÇÖLLÜ,
  • İşletme Bölüm Tanıtımı Dr. Öğr. Üyesi Polad ALİYEV,
  • İktisat Bölüm Tanıtımı, ERASMUS Tanıtımı ve Sunuculuğu Doç. Dr. Haktan SEVİNÇ,
  • Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkalığı Tanıtımı Kütüphaneci Ercan ERGİN,
  • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tanıtımı Bilgisayar İşletmeni Kemal ÖNER ve
  • Mevlana Programı Tanıtımı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman TEMİZ  tarafından gerçekleştirilmiştir.

Bölüm hocaları kendi bölümlerinde ne gibi dersler görüldüğü, mezun olunca iş imkânının Kamu ve Özel sektördeki durumu, Sağlık Yönetimi ve Havacılık Yönetimi bölümünün ön lisans bölümünden farkları nelerdir gibi konular karşılıklı soru ve cevaplar şeklinde büyük bir ilgi ile dinlenmiştir. İİBF oryantasyon programı, Fakülte bölümlerinin tanıtımının ardından Üniversitemiz idari birimlerinin sunumlarıyla sona erdi.

• Yayımlama Tarihi: 07 Ekim,2019